Thursday, August 21, 2008

ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟΣ ΑΓΕΝΕΙΑΣ

Έχει παραγίνει το κακό.Στην αρχή το είδα και λίγο χαριτωμένο."Κοίτα να δεις που εμπνέω και σεβασμό τρομάρα μου" έλεγα ο βαριόμοιρος. Που να φανταστώ ομως τι με περίμενε. Πληθυντικός με περίμενε απο όλες τις μεριές!!Πληθυντικός που με κάνει να νιωθω γέρος και κρυόκωλος!Δε θα μιλήσω για το περίπτερο,δε θα μιλήσω για το σούπερ μάρκετ δε θα μιλήσω καν για την παραγγελία του μικροφώνου από Γερμανία . Θα μιλήσω όμως για το αγόρι γυρω στα 17 απο τον τρίτο που μου λέει "καλησπέρα σας πως είστε?" για την κόρη της αναπληρωτριας διαχειρίστριας που μόνο το χέρι δεν μου φιλάει και το αποκορύφωμα : Η κυρία απο το απέναντι διαμέρισμα που με αποκαλεί "Κύριο Θέμη" !!!!!!!!!!!!!!!Κάθε φορά που το ακούω αισθάνομαι εντονα την ανάγκη να πάρω ένα σουβλί και να της το χώσω στο μάτι κι αυτή να ουρλίαζει "κυριε Θέμη με πονάτε"!
Και το κερασάκι στην τούρτα:Πήγα που λες προχθες σ ένα ιντερνετ καφε(ας μη μιλήσουμε για το προβληματικό μου ιντερνετ,οχι ακομα.).Ένα τυπικό λιγδιασμένο ιντερνετ καφέ με χαλασμένα ακουστικά, καμια πενηνταριά υπολογιστές, άπλετο σκοτάδι και τη σωστή δόση μασχαλίλας.Εκεί είχε στηθεί ένας καυγάς μεταξύ υπαλλήλου και ενός απο τους (πανομοιότυπους) πελάτες."Αφου πατάω ctrl και δε μου δίνει οπλάκι το μ***ι. Με τη γ****λα τη τύχη σας εδω μέσα" δηλώνει ο αγανακτισμένος ΄πελάτης. "Ρε μ*****α δε φταίει το πληκτρολόγιο,κ******η που τα χετε γ****ει όλα εδω μέσα αφου δεν έχεις το τάδε πως θα σου δώσει το γ***οπλάκι?" προσπάθησε να δώσει λύσει ο υπάλληλος.Και εκεί άρχισαν να διαμαρτύρονται όλοι οι πελάτες και να αλληλοστολίζονται με βρισιές που δίνουν έμφαση στις σεξουαλικές διαθέσεις τους, καθως και στην περιγραφή της εκάστοτε μαμάς και διαφόρων ανατομικών της στοιχείων και της χρησης που τους κανει.Ο υπάλληλος (ένας τύπος στην ηλικία μου,με μακρια μούσια και μαλλιά,ψηλος και παχύς) κάνοντας μια τελευταία αναφορά στην παναγία το χριστό και ειδική μνεια στη μαρία μαγδαληνή επιστρέφει στο ταμείο του.Σηκωνόμαστε ταυτόχρονα εγώ κι ένας άλλος νεαρός να πληρώσουμε.Στο ταμείο ρωτάει ο νεαρός τον υπάλληλο :"Πόσο δίνω?" "2 ευρώ ρε φίλε" του απαντά .Πληρώνει ο νεαρός και φεύγει. Σειρά μου "Τι οφείλω?". Ο υπάλληλος σηκώνει το βλέμμα του και με ενα ύφος πλήρως μεταλλαγμένο λεει "Είναι ένα ευρώ." του το δίνω και απαντά "ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,ΝΑ ΣΤΕ ΚΑΛΑ"!Εκείνη τη στιγμή αισθανθηκα οτι από τα νεύρα μου ειχα αρκετή δύναμη για να σκαρφαλώσω με τα τέσσερα στο ταβάνι και να κόβω βόλτες ωσπου να ζαλιστώ και να πέσω.Η δευτερη σκέψη ηταν να τον πιάσω απο το γιακά και με δακρυα στα ματια να τον ρωτήσω "γιατί έχεις βάλει εναν τοίχο ανάμεσα μας?". Αλλά δεν είπα τίποτα.Μαζεψα το γέρικο κουφάρι μου και κίνησα για το σπίτι μου....

13 comments:

anna said...

Join the club, my dear!

"Παίζει" πολύ ο συγκεκριμένος πληθυντικός.
Στη δική μου πολυκατοικία με όσους λέμε μια ριμαδοκαλημέρα (άλλο θέμα αυτό!), είναι σαν να έχουμε κι άλλον έναν δίπλα. "Τι κάνετε;" "Θα πάτε διακοπές;" "Καλά να περάσετε".
Και άντε πες με τον παππού θα τον χρησιμοποίησεις τον πληθυντικό, στον συνομήλικο μαντράχαλο του απέναντι διαμερίσματος τι του λες; Καλημέρα σας;;;

Φιλί ζουζουνοθεμάκο! (χωρίς σις και σας)

Jirashimosu said...

Έτσι είναι θεμάκο μου...
αν γεννηθείς κύριος, κύριος πεθαίνεις...

Δείτε το λοιπόν κι από τη θετική σκοπιά.

Έτσι μπράβο

oblivion said...

κι εγώ που νόμιζα ότι μόνο εγώ την έχω πατήσει έτσι.. αλλά από ό,τι βλέπω είσαι μικρότερος από μένα. μην αγχώνεσαι, μπορεί να είμαστε από αυτούς τους τύπους που όσο μεγαλώνουν δεν φαίνεται, είναι αυτό που λένε απροσδιορίστου ηλικίας! τέλειο το ποστ σου πάντως, γέλασα πολύ!

ΧρυσαλιΦουρφουρο said...

χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα αγοράκι!
(σε πρόδωσε ο Παπαμιχάλης)

Αnnelie said...

Κύριε Θέμη, χρόνια σας πολλά! Να τα εκατοστήσετε και καλά στερνά :-PPPPP

Να είσαι πάντα καλά dear και να μας γεμίζεις με υπέροχες μελωδίες που θα αγαπάμε ες αεί:-D

Φιλάκιααααα

Ανελί

themis said...

@Anna έεεετσι αννούλα μου

@jirashimosu καλέ μου j όπως εσύ ξερεις καλύτερα απ τον καθένα θετική και σκοπιά ειναι δυο λέξεις που δε συνδυάζονται

@oblivion Ναι ναι απο αυτους ειμαστε της απροσδιορίστου ηλικίας.Σ ευχαριστώ για αυτή τη νέα εκδοχή με ανακούφισε κάπως.Γελάς με τον ανθρώπινο πόνο και τον καημό μου?Σαδιστή σε κόβω!χαχα!

@Χρυσαλιφούρφουρο Ευχαριστώ πολύ για τις ευχέεες.Τι είπε αυτός ο παλιάνθρωπος γιατί δεν τον άκουσα και έχω σκάσει!

@Annelie Το καλα στερνά Ανελί μου σηκώνει αγριο ξεμάλλιασμά αλλα ας είναι.Είμαι μεγαλόκαρδος!Φιλιά πολλά και ευχαριστώ για τις ευχές :)
@

oblivion said...

χρόνια πολλά κι από μένα λοιπόν, δεν ξέρω αν το έμαθα αργά..
ό,τι επιθυμείς και πάντα έτσι αειθαλής! (έκανα και ρίμα όπως βλέπεις)
να σε χαιρόμαστε κι εμείς διαδικτυακά!

υγ σαδιστής ποτέ, μόνο κατόπιν παραγγελίας :Ρ (πλάκα κάνω,εεε;)

ΧρυσαλιΦουρφουρο said...

τα καλυτερα, ειπε!
απλα μαθαμε τα γεννεθλια και οι υπολοιποι που δε σε εχουμε φιλο στο facebook!

στα καλυτερα που ζουμε και θα ζησουμε

σματσσσσσσσσσσ

Anonymous said...

Είναι σαν αυτό το "ορίστε τα τσιγάρα σας", από την 20χρονη κόρη του περιπτερά... Δράμα όμως.

:)

themis said...

@oblivion: Ευχαριστώ πολύυυυ!Για τις ευχές.Κρίμα που δεν εισαι σαδιστής.Γιατι με εμενα ως μαζοχα διαχρονική θα κάναμε ανεπανάλητπο διδυμο χαχα

@Χρυσαλιφούρφουρο: Να με κάνετε αν δε μ έχετε :-) Φιλια

@hommesweethomme: Ναι είναι σαν αυτό ακριβως (it worked :-))) Καλωσηρθες επίσημα και με συγχωρεις για την ακούσια αγένεια τόοοοσον καιρο!

mahler76 said...

Τι να πώ κι εγώ που τα 6 πρώτα εξάμηνα τις σχολής μου μιλούν στον πληθυντικό και πλέον μου μιλούν στον πληθυντικό και οι λέκτορες και οι επίκουροι??? Πρέπει να τελειώσω την σχολή μου A.S.A.P.

Stylianee said...

Χαχαχααααααα...
Θέμη,εκτός του ότι είσαι μια όαση γέλιου στη μονότονη ζωή μου, έχεις άδικο. Εγώ πολύ τον γουστάρω τον πληθυντικό, δε θέλω και πολλά-πολλά με τον κάθε άσχετο που δεν του έχω δώσει κανένα δικαίωμα να ανοιχτεί.
Ούτε καν:P

Blueberry said...

Ευχαριστούμε κύριε Θέμη... λαμπρό το κείμενό σας... :-P